foto van gezicht
Naam:Victor Campenaerts
Geboortedatum:28.10.1991
Gewicht:71 kg
Lengte:1,73 m
Woonplaats:Hoboken
Ploeg:Topsport Vlaanderen-Baloise
Trainer:Kurt Lobbestael
Contact:

Mijn Verhaal

Op zesjarige leeftijd begon ik met zwemmen. Mijn eerste wedstrijden zwom ik toen ik tien was. Al snel werd duidelijk dat ik wat aanleg had. Vlinderslag was mijn specialiteit. Hierin behoorde ik tot de top van België in mijn leeftijdscategorie. Door mijn kleine gestalte werd echter al snel duidelijk dat ik nooit een echte topper zou worden.

In de zomer van 2008 was ik uitgekeken op het zwemmen en stapte over naar de triatlonsport. Ik ontdekte dat ik zeer snel was in het fietsonderdeel. Aan lopen had ik echter een broertje dood. De blessures waren legio. Ik was een topper tot na het zwem- en fietsonderdeel en tijdens het lopen moest ik mijn veroverde tijd prijs geven. Een triatleet moet echter de drie disciplines perfect beheersen.

Ik geraakte stilaan gefrustreerd door de loopblessures en begon meer en meer met de gedachte te spelen om de overstap te maken naar het wielrennen. In 2010 reed ik tussen de triatlons door, hier en daar een koers als eerstejaars belofte. Ik was meteen verkocht!

Een jaar later besloot ik het hoofdstuk triatlon af te ronden en me volledig op het wielrennen toe te leggen. In 2011 en 2012 reed ik bij de ploeg 'Nieuwe Hoop Tielen'. Ik kon een erg mooi programma rijden en won enkele koersen. Ook ontdekte ik mijn kwaliteiten als tijdrijder.

In 2013 kon ik als laatstejaars belofte uitkomen voor Lotto-Belisol U23. Niettegenstaande een zware val half mei met drie breuken als gevolg reed ik toch nog een dijk van een seizoen. Op de weg liet ik me opmerken in de grote koersen en in de tijdritten behaalde ik de Europese en de Belgische titel. Later op het seizoen werd ik 8ste op het wereldkampioenschap. Ik maakte mijn droom waar en tekende op het einde van dit seizoen een tweejarig profcontract bij Topsport Vlaanderen-Baloise.

De start van mijn eerste profseizoen verliep moeizaam. Door een hardnekkige knieblessure die ik tijdens een trainingsstage in Mallorca opliep werd mijn seizoensstart voor onbepaalde duur uitgesteld.

Ik probeer er het beste van te maken en mijn vorderingen kan je volgen op deze site!

Groetjes,

Victor